Sezgi Ne Demek?

Sezgi ne demek?
Sezgi ne demek?

Bazı zamanlar durumlar ve olaylar ile ilgili içimizde olumlu ya da olumsuz yargıya varmamızı destekleyen şeyler hissederiz. Neden ve nasıl olduğunu bilemeyiz. İşte bu yazıda, sürecin nedeni olan sezgi ne demek ve nasıl geliştirilebilir bunları inceleyeceğiz.

Sezgi, yaptığınız bir şeyin doğru ya da yanlış olduğunu içgüdüsel olarak bildiğinizde içinizdeki histir. Sezgi mantıklı değildir. Paylaşılabilecek veya açıklanabilecek bir dizi düşünülmüş adımın sonucu değildir. Bunun yerine, derinlere yerleşmiş bilgiye dayalı olsa da, süreç doğal, neredeyse içgüdüsel hissettirir. Bilinçaltı beyin, önceki deneyimlere ve en iyi tahmine dayalı olarak düşünme kalıplarını tanımaya, işlemeye ve kullanmaya çalışır.

Özünde, kendimiz, işletmelerimiz ve ailelerimiz için mümkün olan en iyi kararları vermek için hem içgüdüye hem de akla ihtiyacımız var. Ne yazık ki, çoğumuz içgüdülerimizi bir rehberlik aracı olarak kullanma fikrinden rahatsız oluyoruz. Önsezileri takip ettiğimizi söylemekten utanıyoruz, içgüdülerimizin bize gönderdiği bazen şifreli mesajlara güvenmiyoruz ve sonuç olarak en çok ihtiyacımız olduğunda kendi içgüdülerimizin gücünü kullanma kapasitemizi azaltıyoruz.

İçgüdüden yararlanmak için bilimsel mantığı reddetmek zorunda değiliz. Tüm bu zihinsel araçları kullanabilir ve aralarında bir denge ortaya koyabiliriz.

Sezgi yeteneğimizi nasıl geliştirebiliriz?

İnsanlar genellikle sadece tahminde bulunurlar ve bunun sezgi olduğunu düşünürler. Ancak sezgi daha derinlik gerektiren bir yetenektir. Ve bunu geliştirmek için yapabileceğiniz birkaç yöntem var.

1. Meditasyon yapın

Enerjiniz dağıldığında sezginizle temasa geçmek daha zordur. Sezgi daha sessiz zamanlarda ortaya çıktığından, sessizlik içinde zaman geçirmek daha fazla uyum sağlamanıza yardımcı olabilir.

2. İçgüdünüzü Takip Edin

Bir şeyi yapmak veya ondan uzaklaşmak için güçlü bir içgüdü fark ederseniz, bu tavsiyeye uymayı deneyin ve sonuçta neyin geliştiğini görün. Sezginizi izledikten sonra olumlu sonuçlar görmek, sizin için en iyi olanı bildiğinizi pekiştirmeye yardımcı olabilir ve gelecek için içgüdülerinize güvenmenizde size daha fazla güven verebilir. Baskıyı azaltmak için hangi yolu seçeceğiniz gibi küçük bir şeyle başlayın.

3. Günlük tutun

İlgili bir notta, yazmak, bilinçli zihninizi geçersiz kılmanın ve şeylerin yüzeye çıkmasına izin vermenin bir yolu olabilir. Günde bir kez oturarak ve aklınızdan geçenler hakkında bir ila üç sayfa yazarak deney yapın. İşaretler veya ilginç tesadüfler gibi görünen şeyleri belgeleyin; noktaları birleştirmenin veya onlardan anlam çıkarmanın yolları olup olmadığına bakın.

Reyhan İldaş, PCC unvanına sahip bir ICF koçudur ve thetahealing uzmanıdır. İstanbul Göktürk’te hzimetlerini sunan Reyhan ildaş ile iletişime geçmek için +90 535 818 77 00 telefon numarası veya info@reyhanildas.com mail adresini kullanabilirsiniz.

Sezgi Ne Demek?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir