Neler Var?
Ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir, ablasyon tedavileri nasıl yapılır cevapları ve çok daha fazlası içerikte.
Aritmi, kalp atışlarındaki düzensizlik olarak ifade edilir. Kalbin kan pompalamasını sağlayan elektriksel iletilerde görülen aksamalardır. Bunun sonucunda çok yavaş kalp atışı, çok hızlı kalp atışı ya da tamamen düzensiz kalp atışları şeklinde görülür.
Aritmi Belirtileri Neler?
Kalp atışlarınızı hissedebiliyorsanız bir kardiyoloji uzmanına görünmeniz gerekir. Baş dönmesi, halsizlik, nefes darlığı ve göğüs ağrısı yaşıyorsanız aritmi hastası olabilirsiniz. Öne çıkan aritmi belirtileri;
- Hastaların büyük bölümü göğüste ciddi çarpıntı şikayetiyle doktora başvurur.
- Yavaş kalp atışları ve çok hızlı hissedilen kalp atışı aritmi göstergesidir.
- Terleme, sersemlik, baş dönmesi ve tükenmişlik gibi pek çok semptom ritim bozukluğunu işaret edebilir.
Ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir: Diyabet, kronik akciğer hastalığı ve kalp damarlarında tıkanıklık göstergesidir. Bu yüzden sürekli çarpıntı ve bayılma ila sonuçlanan baş dönemleri yaşıyorsanız uzman yardımı almalısınız.
Ritim Bozukluğu İyi Gelen Besinler
Beslenme alışkanlıkları kalp sağlığını etkilemektedir. Özellikle atriyal fibrilasyon hastaları çeşitli besinlerden uzak durmalıdır. Kalp ritmini düzenleme için sebze, meyve, baklagil, yağsız et, fasulye, fındık, tuz ve trans yağ oranları düşük yiyecekler tüketilmelidir.
Beslenme ya da ilaç tedavisiyle düzelmeyen aritmide ablasyon tedavileri nasıl yapılır: dondurma tedavisi uygulanabilir. Ablasyon tedavisine hastanın tıbbi geçmişi ve gerekli testler yapılıktan sonra karar verilir.
Ritim Bozukluğunda Ablasyon Tedavileri
Ablasyon tedavisi, kalbi sağlıklı atış sayısına ulaştırma ve aritmiyi yok etme için uygulanan bir işlemdir. Bu operasyon kalp ritim düzensizliği olanlar, ilaç tedavisi olumsuz sonuçlananlar ve kalp yetmezliği hastalarında uygulanır. Ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir: doğuştan veya kalp krizi ardından kalan hasarları işaret etmektedir. Kısa süren acısız testler sonucunda aritmi tanısı konulur.
Kasıktan lokal anestezi uygulanarak kalbe ulaşılır ve belirli ilaçlarla çarpıntı yaratılır. Ardında belirlenen problemli alan dondurma ya da yakılma işlemiyle yok edilir. İşlem en çok 1,5 saat sürer, tedavi sırasında acı ve komplikasyon nadiren yaşanır. Prof. Dr. Sedat Köse kardiyoloji alanındaki çalışmalarıyla pek kişiyi sağlığına kavuşturmuştur.
Detay https://www.sedatkose.com/tasikardiler/