Gül Hastalığı Nasıl Geçer?

Gül hastalığı, roza hastalığı ve gülleme gibi isimlerle de bilinir. Özellikle açık tenli ve renkli gözlü insanları etkiler.

Gül Hastalığı Nasıl Geçer?
Gül Hastalığı Nasıl Geçer?

Gül hastalığı, roza hastalığı ve gülleme gibi isimlerle de bilinir. Özellikle açık tenli ve renkli gözlü insanları etkiler. Açık tenli ve renkli gözlü erişkinlerde 30’lu 60’lı yaşlarda yaygın olarak görülen bir hastalıktır. Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülmesine rağmen erkeklerde daha ciddi boyutta seyreder. Peki gül hastalığı nedir? Evde tedavi etmek mümkün müdür? Gül hastalığı nasıl geçer?

Gül Hastalığı Nedir?

Gül hastalığı, genellikle yüz ve burun çevresinde görülen bir cilt sorunudur. Ciltte kızarıklık şeklinde ortaya çıkar ve zamanla döküntü iltihaplı bir kabarcığa dönüşerek kişileri rahatsız edici bir boyuta dönüşmektedir. Gül hastalığı, akneye benzer kabarcıklar oluşturabilen genişlemiş yüzeysel damarlarla kendini gösterir. Bu cilt sorunu her yaştan insanda görülebilir. Doktorlara yapılan şikayetler incelendiğinde genellikle kadınların başına geldiği bilinmektedir. Özellikle 30 yaşından sonra daha sık görülür. Yüz bölgesindeki kızarıklık ve kaşıntı ciddiye alınmadığı takdirde ağrılı bir sürecin başlaması kaçınılmazdır.

Gül Hastalığının Belirtileri

Gül hastalığı kişilerde aşağıdaki belirtilerle kendini gösterir;

  • Özellikle burun, çene, alın ve yanaklar gibi yüzün ortasında kızarıklık ve yanma hissi
  • Aynı bölgede sivilce ve sürekli kızarıklık
  • Kılcal damarların sayısı ve görünümü artar
  • Cilt ödem tutar ve şişer

Gül Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gül hastalığı tedavisi için öncelikle en yakın hastaneye başvurmalı ve dermatoloğa gitmelisiniz. Doktorunuz cildinizi muayene ettikten ve gerekli testleri yaptıktan sonra aşağıdaki şekillerde tedavinize başlayacaktır.

  • Cildinize uygun güneş kremi kullanmanız önerilir.
  • Şiddetli vakalarda, A vitamini içeren kremler ve ilaçlar kullanımına başlanır.
  • Gül hastalığına bağlı ciltte kılcal damarlarda artış görülürse lazer tedavisi uygulanabilir.
  • Yüz şişmesi, gül hastalığının son ve en şiddetli evrelerinde ortaya çıkar. Yüz hattı deformiteleri için küçük cerrahi işlemler önerilebilir.
  • Bu hastalığı minimum zararla tedavi etmek için doğal ve bitkisel kozmetiklerin kullanılması da gereklidir. Yüz ağrısını tedavi etmek için hafif bir doz analjezik (ağrı kesici) kullanılabilir.

Gül Hastalığını Evde Tedavi Etmek Mümkün müdür?

Evde uygulayabileceğiniz ve gül hastalığına iyi gelen bitkisel çözümler bulunmaktadır. Hastalığınız ileri evrede değilse bu yöntemlerle rahatsızlığınızı giderebilirsiniz. Fakat ağrıların fazlaysa ve hastalığınız ileri seviyedeyse kesinlikle bir sağlık kuruluşunda muayene olmalısınız.

Okaliptüs Yağı

Gül hastalığının yayıldığı bölgeye okaliptüs yağı sürmek için bir pamuk kullanabilirsiniz. Okaliptüs yağı, iltihabı ve kaşıntıyı hafifleten etkili bir bitkisel takviyedir.

Gül Yağı

Gül hastalığına iyi gelen bir şey arıyorsanız saf gül yağını tercih edebilirsiniz. Gül yağı hücre yenilenmesini ve cilt dokusunun gevşemesini sağlar. Gül yağını rahatsız olan bölgelere her sabah masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı cilt hasarını önleme etkisine sahiptir. Gül hastalığınız varsa, cildinizi her gece çay ağacı yağı ile temizleyin, kısa sürede probleminizin hafiflediğini görebilirsiniz. Çay ağacı yağı kırmızı ve iltihaplı kabarcıkları temizleyebilir.

 

Gül Hastalığı Nasıl Geçer?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir