Lazerle Göz Ameliyatı-Neden Lazer Tedaviye İhtiyaç Duyulur?

Gözlük kullanımı eskiye oranla oldukça azalmıştır. Uzun süre gözlük kullanan kişiler gözlükten sıkılmış, daha alternatif çözümlere yönelimi arttırmıştır. Gözlük kullanımını azaltacak olan çözümler birçok insanda korkuya neden olmuş, bu nedenle gözlük kullanımına devam edilmiştir. Halbuki lazer ile göz ameliyatı, sanıldığı gibi zor bir ameliyat değildir.

Lazerle göz ameliyatı
lazerle göz ameliyatı

Gözlük kullanımı eskiye oranla oldukça azalmıştır. Uzun süre gözlük kullanan kişiler gözlükten sıkılmış, daha alternatif çözümlere yönelimi arttırmıştır. Gözlük kullanımını azaltacak olan çözümler birçok insanda korkuya neden olmuş, bu nedenle gözlük kullanımına devam edilmiştir. Halbuki lazer ile göz ameliyatı, sanıldığı gibi zor bir ameliyat değildir. “No touch lazer” adı verilen bu sistemde hastanın, uzaktaki bir ışık kaynağına saniye gibi çok kısa bir sürede bakması ile tedavinin sonuçlanmasını sağlar. Ayrıntılara geçelim.

İlk olarak ameliyat hazırlıkları yapılır. Kişinin tedavi uygulanacak gözüne, solüsyon dökülerek uyuşması sağlanır. Aynı zamanda, hastanın heyecanlanmaması için sakinleştirici ilaçlar verilir. Hasta lazer aletinin altına rahat bir şekilde yatırılır. Gözün uyuşması halinde çevresi temizlenir ve tek bir gözün tedavisine başlanılır. İşlem süresince söz konusu gözün açık olması gerekir. Bu nedenle ekartör adı verilen dişli bir alet, göz kapaklarına yerleştirilir.

Lazerle Göz Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Teknolojinin ilerlemesiyle lazer çeşitleri de gelişme göstermiştir. Lazer, tedavi edilmesi gereken göze kilitlenir. Kişi tedavi sırasında gözünü oynatsa dahi lazer, bu harekete göre işlemine devam eder. Bir gözün lazer tedavisi yaklaşık dört (4) dakika sürmektedir. Lazer, korneadan tıraşlama yöntemi kullanarak gözün numarası düzenlenmektedir. Ağrılı veya kanamalı bir tedavi değildir.

Lazer Tedavisi Hangi Koşullarda Yapılır?

Tedaviye başlamadan önce hastanın doktorla birebir görüşmesi, tedavi ile ilgili olan önemli hususların görüşülmesi hastanın, bu süreçte meydana gelebilecek olan kaygıyı azaltacaktır. Ayrıca önemli bir diğer husus ise bu işlemin, 18 yaş üzeri ve 65 yaş altı vatandaşlara uygulanabilmesidir. Bir diğer husus ise, koşulları sağlamış olan bireylerin göz numaralarının, 2 yıl içerisinde büyüme göstermemesi gerekir.

Lazerle Miyop Tedavisi Nasıl Yapılır?

Miyop, uzağı görememe rahatsızlığıdır. Miyopun kalıcı tedavisi lazerle refraktif cerrahidir. Lazerle miyop tedavisi uygulanamayan kişilerde, özel göz içi lens ameliyatı yapılmaktadır. Günümüzde en etkili olan ve en yaygın kullanılan işlem lasik veya göz yapısına göre PRK’dır. Miyop tedavisinde lasik işlemi kullanılmaktadır. Kırılma kusurlarında kullanılan lazer, excimer lazer’dir. Lasik yöntemi, korneanın üst yüzeyinde olan ince bir tabakanın kapak şeklinde kaldırılması ve kornea yüzeyine “excimer lazer” uygulanarak, göz numaralarının düzeltilme yöntemidir.

Lazerle Göz Ameliyatı-Neden Lazer Tedaviye İhtiyaç Duyulur?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir